TOT CE VREI SĂ ȘTII

DESPRE CORIAN®

INTRODUCERE

Corian® este unul dintre cele mai apreciate materiale in designul interior modern.

Prin calitatile sale extraordinare, corianul este o solutie excelenta pentru o intretinere facila, iar prin versatibilitatea sa greu de egalat, acest material ofera solutii pe masura inventivitatii producatorilor de mobila si a imaginatiei clientilor finali.

Corian® este folosit in special pentru blaturi de bucatarie, chiuvete pentru baie sau bucatarie, dar si pentru placari, decorari sau alte proiecte in care este nevoie de o suprafata dura cu forme atipice, usor de intretinut si cu o coloristica speciala.

Vezi paleta de culori disponibile aici.

CE ESTE CORIANUL?

Corian® este un material de suprafata solid, neporos, omogen, compus din rasina acriliaca (PMMA) si minerale naturale.  Ofera o mare versatilitate printr-o paleta larga de culori disponibila si mai ales prin posibilitatile de modelare prin procesul de termoformare.

Corian®, un material extrem de usor de intretinut si rezistent in timp

Proprietatile sale il fac un material recomandat pentru spatiile publice unde mentinerea curateniei presupune un cost important pentru bugetul de mentenanta. Corianul este, fata de alte materiale, usor de intretinut si isi pastreaza in timp aspectul.

  • Nu este un material poros ceea ce impiedica infiltrarea mizeriei in adancime favorizand pastrarea facila a curateniei. Printr-o simpla stergere, o piesa de mobilier din corian® isi recapata aspectul curat, fara a pastra „rezerve” de mizerie sau surse de infectare.
  • Este un material rezistent la temperaturi ridicate. O tigaie fierbinte asezata din greseala pe blatul de bucatarie sau chiar un muc de tigara scapat pe o astfel de suprafata nu lasa urme sau acestea pot fi usor indepartate.
  • Nu se pateaza usor. Permite mentinerea unui aspect curat, ingrijit, pentru foarte mult timp, chiar si in cazul montarii in zone cu o utilizare intesiva cum ar fi bai publice sau bucatarii industriale.
  • Este un material ce poate fi „reparat”. Eventualele zgarieturi sau taieturi de pe suprafata materialului pot fi acoperite sau indepartate cu ajutorul unor metode specifice.
  • Fara imbinari. Prin metode specifice, partile componente ale mobilierului din corian® pot fi imbinate, creând impresia unui mobilier monobloc, fara rosturi in care s-ar putea strange mizerie.
  • Corianul este un material durabil, pastrandu-si aspectul ani de zile, rezistand chiar si unei utilizari intensive. Longevitatea lui il face si un material prietenos cu mediul.
  • Este non-toxix, non-alergic, non-reactiv. Poate fi folosit in siguranta acasa, in cladiri de birouri, spitale sau in spatii publice. In plus, este un material rezistent la raze UV ceea ce explica mentinerea culorii chiar daca este folosit in bucatarii sau alte spatii expuse luminii soarelui.
Corianul, un material perfect pentru designerii de mobilier

Standard este un cuvant pe care corianul te ajuta sa il ocolesti cu usurinta. Paleta larga de culori disponibila si posibilitatile infinite de modelare vin in ajutorul creatorilor de mobilier pentru a oferi solutii ingenioase, inedite, pline de personalitate.

- Prin termoformare se poate crea orice forma.

- Poate veni intr-o varietate extrem de mare de culori astfel ca putem alege cea mai buna varianta pentru a integra mobilierul dorit intr-un anumit stil sau o anumita tema coloristica.

Este simplu de inteles acum de ce corianul este unul din materialele noastre preferate. Este, cu adevarat, un material versatil ce poate oferi solutii in numeroase proiecte de design interior.

Am devenit experti in modelarea si prelucrarea corianului reusind sa oferim clientilor nostri mobilier cu totul iesit din tipare.

Te asteptam sa ne contactezi si, cu siguranta, vom reusi sa iti propunem un mobilier care sa se incadreze perfect in planurile tale de decorare.

Utilizari si aplicatii ale Corianului®

Garantie & Service Corian®

Orice lucrare realizata de Profi Stil beneficiaza de garantia calitatii. In cazul unor evenimente neprevazute sau utilizarii necorespunzatoare, oferim servicii de remediere, reconditionare.

Profi Stil este membru al Retelei de calitate DuPontTM  Corian®, ceea ce atesta calitatea serviciilor noastre in realizarea mobilierului din corian. Garantia mobilierului realizat din corian de catre compania noastra este de 10 ani, sub rezerva utilizarii conform recomandarilor si neutilizarii substantelor reactive din clasa a II-a.

Pentru detalii Click aici